Site icon Baki CUBUK

VMware vCenter Converter Standalone Virtual Machine Converter İşlemi

Merhaba

VMware vCenter Converter Standalone yazılımı Windows ve Linux tabanlı fiziksel sunucularınız ve backup imajları gibi üçüncü taraf imaj formatlarını ve diğer sanal sunucuları VMware ESXİ ve VMware Workstation üzerine Virtual Machine ( Sanal Makine ) dönüştürmenize yardımcı olan ücretsiz bir yazılımdır. VMware vCenter Converter Standalone Local ve ya Remote fiziksel sunucularınızı, herhangi bir kesinti olmadan Virtual Machine ( Sanal Makine ) dönüştürmenize yardımcı olur. VMware vCenter Converter Standalone yönetim konsolu, hem Local hem de Remote birçok eşzamanlı Virtual Machine ( Sanal Makine ) dönüştürmenizi sıraya almanıza ve izlemenize olanak sağlar. P2V ( Physical-to-Virtual ) dönüşümüne ek olarak, VMware vCenter Converter Standalone ayrıca Virtual Machine ( Sanal Makine )’dan Virtual Machine ( Sanal Makine )’a V2V ( Virtual to virtual ) geçişleri gerçekleştirmek için de kullanılabilir.

Virtual Machine ( Sanal Makine ), kaynak sunucunun çalışmama süresi veya yeniden başlatması olmadan dönüşümleri kesintisiz hale getiren Hot Cloning özelliği sunar. Verileri geçirmeden önce Quiescing’i ve konuk işletim sisteminin anlık görüntüsünü kullanarak kaynak sunucuya güvenilir dönüşümü gerçekleştirmemize yardımcı olur.

P2V ( Physical-to-Virtual ) ve V2V ( Virtual to virtual )’ye ek olarak, VMware vCenter Converter Standalone Virtual Machine ( Sanal Makine ) VMDK ( Virtual Machine Disk )’sini küçültme, VMDK ( Virtual Machine Disk ) formatını dönüştürmeye. Thick’den Thin’e dönüştürmeye, Virtual Machine ( Sanal Makine ) yükseltme, donanım sürümü veya uyumluluğu gibi Virtual Machine ( Sanal Makine ) yeniden yapılandırmak için de kullanılabilmektedir.

Daha önceki yazımızda

VMware vCenter Converter Standalone Kurulumu

VMware vCenter Converter Standalone kurulumunu anlatımıştık.

Kurulum ve yapılandırmaya geçmeden önce ortamımızla ilgili kısa bir bilgi aktarmak istiyorum.

Birinci sunucumuz Windows Server 2022 Datacenter işletim sistemine sahip W22DC isimli ve IP Address ( IP Adresi ) 192.168.1.200 olarak yapılandırılmıştır ve üzerinde Active Directory Domain yapısı yapılandırılarak bakicubuk.local isminde bir Active Directory Domain yapısı kurulmuştur.

İkinci sunucumuz Windows Server 2022 Datacenter işletim sistemine sahip W22HYPERV isimli ve IP Address ( IP Adresi ) 192.168.1.218/24 olarak yapılandırılmış ve Active Directory Domain yapısına dahil edilmiştir. Bu sunucumuz üzerine Hyper-V rolünün kurulumu W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) oluşturulmuştur.

Üçüncü sunucumuz VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip VMWAREESXI8 isimli ve IP Address ( IP Adresi ) 192.168.1.220/24 olarak yapılandırılmıştır.

Bu yazımızda ortamımız da bulunan W22HYPERV isimli Windows Server 2022 işletim sistemine sahip olan Hyper-V ( Standalone ) sunucumuz üzerinde W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine converter işlemini anlatıyor olacağız.

Açık çalışan Windows makinesinde P2V ve V2V için ön koşullar şunlardır :

  1. Açılan makinede yüklü olan Windows sürümünün desteklendiğinden emin olun.
  2. Converter Standalone sunucu makinesinin Windows kaynak makinesine ağ erişimi olduğundan emin olun.
  3. Kaynak makinede çalışan güvenlik duvarı uygulamalarını kapatın.
  4. Kaynak Windows makinesinde basit dosya paylaşımını devre dışı bırakın.
  5. Kaynak makinede çalışan virüsten koruma yazılımını durdurun veya devre dışı bırakın.
  6. UAC’yi kapatın veya kaynak makinede yerel bir yönetici hesabı kullanın.
  7. Seçtiğiniz kaynağı başka bir dönüştürme işinin kullanmadığından emin olun.
  8. Kaynak makineden manuel olarak VMware Converter 4.x ve VMware Converter 5.x kurulumlarını kaldırın.

W22HYPERV isimli Windows Server 2022 işletim sistemine sahip olan Hyper-V ( Standalone ) sunucumuz üzerinde W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) Power Off olarak görüyoruz.

VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerinde herhangi bir Virtual Machine ( Sanal Makine ) olmadığını görüyoruz.

VMware vCenter Converter Standalone konsolu açıyoruz.

VMware vCenter Converter Standalone konsolunda Convert machine seçeneğine tıklıyoruz.

Source System ekranın da Select source type bölümün de Powered On ve Power Off  seçenekleri bulunmaktadır.

Source System ekranın da Select source type bölümün de Powered On seçeneği altında Remote Windows machine, Remote Linux machine veya This Local machine seçeneklerinden birini seçebilirsiniz..

Source System ekranın da Select source type bölümün de  Power Off seçeneği seçiyoruz.

Source System ekranın da Select source type bölümün de Powered Off seçeneği altında VMware Infrastructure virtual machine, VMware Workstation or other VMware virtual machine veya Hyper-V Server seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.

Source System ekranın da Select source type bölümün de Powered Off seçeneğinı seçtikten sonra Hyper-V Server seçeneğini seçiyoruz.

Source System ekranın da Specify server connection information bölümü altında bulunan Server, User name ve Password bölümlerine W22HYPERV isimli Windows Server 2022 işletim sistemine sahip olan Hyper-V ( Standalone ) sunucumuz üzerinde bulunan W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) converter işlemi öncesinde bağlantı sağlamak için gerekli bilgileri yazıyoruz.

Source System ekranın da gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

VMware vCenter Converter Standalone Agent Deployment ekranın da W22HYPERV isimli Windows Server 2022 işletim sistemine sahip olan Hyper-V ( Standalone ) sunucumuz üzerine VMware Converter Standalone Agent kurulumu yapacaktır.

VMware vCenter Converter Standalone Agent Deployment ekranın da

VMware vCenter Converter Standalone Agent Deployment ekranın da I will manually uninstall the files later seçeneği seçiyoruz ve Yes diyerek VMware vCenter Converter Standalone Agent kurulumunu başlatıyoruz.

VMware vCenter Converter Standalone Agent Deployment ekranın da VMware vCenter Converter Standalone Agent kurulumunun başladığını görüyoruz.

Source Machine ekranın da W22HYPERV isimli Windows Server 2022 işletim sistemine sahip olan Hyper-V ( Standalone ) sunucumuz üzerinde W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) Power Off olarak görüyoruz.

Source Machine ekranın da W22HYPERV isimli Windows Server 2022 işletim sistemine sahip olan Hyper-V ( Standalone ) sunucumuz üzerinde W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) seçiyoruz ve Next diyerek devam ediyoruz.

Destination System ekranın da W22HYPERV isimli Windows Server 2022 işletim sistemine sahip olan Hyper-V ( Standalone ) sunucumuz üzerinde bulunan W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) ortamımızda bulunan VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine converter işlemi için yapılandıracağız.

Destination System ekranın da Select destination bölümün de VMware Infrastructure virtual machine ve ya VMware Workstation or other VMware virtual machine seçenekleri bulunmaktadır.

Destination System ekranın da Select destination bölümün de VMware Infrastructure virtual machine seçeneği seçiyoruz.

Destination System ekranın da VMware Infrastructure server details bölümü altında bulunan Server, User name ve Password bölümlerine W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine converter işlemi öncesinde bağlantı sağlamak için gerekli bilgileri yazıyoruz.

Destination System ekranın da gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Converter Security Warning ekranın da VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine bağlantı için SSL sertifikasına izin vermemiz gerekiyor.

Converter Security Warning ekranın da VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine bağlantı için Do not display security warnings for 192.168.1.220 seçeneğini işaretliyoruz ve Ignore seçeneğine tıklayarak SSL sertifikasına izin veriyoruz.

Destination Virtual Machine ekranın da Source bölümün de W22HYPERV isimli Windows Server 2022 işletim sistemine sahip olan Hyper-V ( Standalone ) sunucumuz üzerinde bulunan W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) Destination bölümün de VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine W22FILE ismi ile taşınacağını görüyoruz.

Destination Virtual Machine ekranın da Name bölümün de W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) ismini değiştirebilirsiniz.

Destination Virtual Machine ekranın da Name bölümün de biz herhangi bir değişiklik yapmadan Next diyerek devam ediyoruz.

Destination Location ekranın da Source bölümün de W22HYPERV isimli Windows Server 2022 işletim sistemine sahip olan Hyper-V ( Standalone ) sunucumuz üzerinde bulunan W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) Destination bölümün de VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine W22FILE ismi ile taşınacağını görüyoruz.

Destination Location ekranın da Inventory for bölümün de VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuzu görüyoruz.

Destination Location ekranın da Datastore bölümün de VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerinde Datastore’ları görüyoruz. VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerinde hangi Datastore üzerine converter işlemi yapılacaksa onu seçebilirsiniz.

Destination Location ekranın da Datastore bölümün de VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerinde Datastore’ları görüyoruz. VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerinde datastore2 isimli Datastore üzerine converter işlemi için seçiyoruz.

Destination Location ekranın da Virtual machine version bölümün de hangi versiyon ile taşınacağını yapılandırabilirsiniz.

VMware ESXİ/VMware ESX Server ve uyumlu Virtual Machine ( Sanal Makine ) donanım sürümleri listesi

ESXi/ESX version  Hardware version Compatible with vCenter Server version
Version 20 Version 19 Version 18 Version 17 Version 15 Version 14 Version 13 Version 11 Version 10 Version 9 Version 8 Version 7 Version 4
ESXi 8.0 Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run vCenter Server 8.0
ESXi 7.0U2/U3 and later Not Supported Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run vCenter Server 7.0
ESXi 7.0U1 Not Supported Not Supported Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run vCenter Server 7.0
ESXi 7.0 Not Supported Not Supported Not Supported Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run vCenter Server 7.0
ESXi 6.7 U2+ Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run vCenter Server 6.7 U2
ESXi 6.7 Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run vCenter Server 6.7
ESXi 6.5 Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit,Run vCenter Server 6.5
ESXi 6.0 Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run vCenter Server 6.0
ESXi 5.5 Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run vCenter Server 5.5
ESXi 5.1 Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run vCenter Server 5.1
ESXi 5.0 Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Create, Edit, Run Create, Edit, Run Create, Edit, Run vCenter Server 5.0
ESXi/ESX 4.x Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Create, Edit, Run Create, Edit, Run vCenter Server 4.x
ESX 3.x Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Not Supported Create, Edit, Run vCenter Server 2.x and later

Destination Location ekranın da Virtual machine version bölümün de Version 20 seçeneğini seçiyoruz. Version 20 seçeneği VMware ESXİ 8.0 versiyonunu desteklemektedir.

Destination Location ekranın da gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Options ekranın da Source bölümün de W22HYPERV isimli Windows Server 2022 işletim sistemine sahip olan Hyper-V ( Standalone ) sunucumuz üzerinde bulunan W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) Destination bölümün de VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine W22FILE ismi ile taşınacağını görüyoruz.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Data to copy, Devices, Network, Advanded options ve Throttling seçeneklerinde converter işlemi öncesinde W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde donanımsal olarak gerekli ayarları yapılandırdığımız seçeneklerdir.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Data to copy seçeneğin de Edit diyerek yapılandırma seçeneklerini kontrol ediyoruz.

Data to copy seçeneğin de W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine converter işlemi öncesinde Virtual Hard Disk’ler için gerekli yapılandırmayı yaptığımız seçenektir.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Data to copy seçeneğin de Data copy type bölümün de W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde bulunan bütün Virtual Harddisklerin converter edileceğini görüyoruz.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Data to copy seçeneğin de Configuration bölümü altında Disk bölümün de converter edilecek olan VirtualDisk1 görüyoruz. Size bölümün de converter edilecek olan Virtual Harddisk boyutunu 127 GB olarak görüyoruz.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Data to copy seçeneğin de Type bölümün de W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine converter işlemi öncesinde Virtual Hard Disklerin Thick ya da Thin olarak yapılandırabilirsiniz.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Data to copy seçeneğin de Destination datastore bölümün de VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerinde bulunan Datastore görüyoruz. Destination datastore bölümün de hangi Datastore üzerine converter edileceğini yapılandırabilirsiniz.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Data to copy seçeneğin de herhangi bir değişiklik yapmadann çıkış yapıyoruz.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Devices seçeneğin de Edit diyerek yapılandırma seçeneklerini kontrol ediyoruz.

Devices seçeneğin de W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine converter işlemi öncesinde Memory ( RAM ) ve CPU ( İşlemci ) için gerekli yapılandırmayı yaptığımız seçenektir.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Devices seçeneğin de Memory sekmesinde W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde kullanılacak olan Memory ( RAM ) yapılandırabilirsiniz.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Devices seçeneğin de Others sekmesi altında bulunan CPU Settings bölümün de W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde kullanılacak olan CPU ( İşlemci ) yapılandırabilirsiniz.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Devices seçeneğin de Others sekmesi altında bulunan Disk controller bölümün de W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde kullanılacak olan Virtual Hard Disk yapısını yapılandırabilirsiniz.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Devices seçeneğin de herhangi bir değişiklik yapmadann çıkış yapıyoruz.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Networks seçeneğin de Edit diyerek yapılandırma seçeneklerini kontrol ediyoruz.

Networks seçeneğin de W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine converter işlemi öncesinde Network Adapters ( Network Kartı ) için gerekli yapılandırmayı yaptığımız seçenektir.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Networks seçeneğin de Network adapters to connect bölümünü 1 olarak görüyoruz.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Networks seçeneğin de Network adapters to connect bölümün de W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde kaç adet Network Adapters ( Network Kartı ) kullanılacağını yapılandırabilirsiniz.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Networks seçeneğin de Network adapter bölümün de W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) converter işleminden sonra NIC1 isimli Network Adapters ( Network Kartı ) kullanılacağını görüyoruz.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Networks seçeneğin de Network bölümün de W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde VM Network isimli Network Adapters ( Network Kartı ) kullanılacağını görüyoruz.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Networks seçeneğin de Controller type bölümün de W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde hangi Network Adapters ( Network Kartı ) yapısının kullanılacağını yapılandırabilirsiniz.

E1000E: Bu seçenek sanal donanımda daha yeni bir Intel Gigabit NIC modelini  (82574) taklit etmektedir. E1000E vNIC olarak bilinir. E1000E, vSphere 5’te yalnızca donanım sürüm 8 ( ve daha yeni ) Virtual Machine ( Sanal Makine ) bulunur. Windows 8 ve daha yeni (Windows) işletim sistemleri için varsayılan vNIC’dir. Linux işletim sistemleri için E1000E, kullanıcı arayüzünden kullanılamaz (E1000, esnek vmxnet, geliştirilmiş vmxnet ve vmxnet3 Linux için mevcuttur).

E1000: Bu seçenek Intel Gigabit Ethernet 82545EM NIC için bir sürümdür. Bu NIC için bir sürücü, tüm konuk işletim sistemlerine dahil değildir. Genellikle Linux sürümleri 2.4.19 ve üstü, Windows XP Professional x64 Edition ve üstü ve Windows Server 2003 (32-bit) ve üstü E1000 sürücüsünü içerir. E1000, ESXi / ESX 4.1’den önceki sürümleri desteklemez.

VMXNET: VMXNET seçeneğinin fiziksel karşılığı yoktur. VMXNET, Virtual Machine ( Sanal Makine ) sunucu performans için optimize edilmiştir. İşletim sistemi satıcıları bu kart için yerleşik sürücüler sağlamadığından, VMXNET Network Adaptörü için bir sürücü alabilmek için VMware Tools’un yüklenmesi gerekmektedir. VMXNET seçeneği yalnızca 3.3’ten önceki sürümlerde desteklenir.

VMXNET 2: VMXNET 2 seçeneğin de VMXNET Network Adaptörünü temel alır, ancak genel olarak geniş çerçeveler ve donanım yükleri gibi modern ağlarda kullanılan bazı yüksek performanslı özellikler sunar. Bu Virtual Network Adaptörü yalnızca ESXi / ESX 3.5 ve sonraki sürümlerinde bazı konuk işletim sistemleri için kullanılabilir. İşletim sistemi satıcıları bu kart için yerleşik sürücüler sağlamadığından, VMXNET 2 Network Adaptörü sürücüsünü aktif etmek için VMware Tools yazılımını yüklemelisiniz. VMXNET 2, yalnızca sınırlı sayıda konuk işletim sistemi için desteklenir. VMXNET 2 adaptörünün konuk işletim sisteminiz ve vSphere ESXi sürümü için desteklenip desteklenmediğini belirlemek için VMware Uyumluluk Kılavuzu’na bakın.

VMXNET 3: VMXNET 3 seçeneğin de, performans için tasarlanmış yeni nesil bir sanallaştırılmış NIC’dir ve VMXNET veya VMXNET 2 ile ilgili değildir. VMXNET 2’deki tüm özellikleri sunar ve çoklu ortam desteği gibi birçok yeni özellik ekler Windows’ta Side Scaling Alma, IPv6 boşaltmaları ve MSI / MSI-X teslimini durdurur. VMXNET 3‘ün performansı hakkında bilgi için, bkz. VMXNET3 Sanal Ağ Cihazının Performans Değerlendirmesi. VMXNET 3 seçeneği 7 ve üstü olan Virtual Machine ( Sanal Makine ) versiyonlarını destekler. VMXNET 3 Network Adaptörünün konuk işletim sisteminiz ve vSphere ESXi sürümü için desteklenip desteklenmediğini belirlemek için VMware Uyumluluk Kılavuzu’na bakın.

FLEXIBLE: Flexible seçeneği, Virtual Machine ( Sanal Makine ) önyüklendiğinde kendisini bir Vlance bağdaştırıcısı olarak tanımlar, ancak kendisini başlatır ve hangi sürücünün başlattığına bağlı olarak bir Vlance veya VMXNET bağdaştırıcısı olarak işlev görür. VMware Tools kurulu olduğunda, VMXNETsürücüsü Vlance adaptörünü daha yüksek performanslı VMXNETadaptörüne değiştirir.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Networks seçeneğin de Connect at power bölümün de W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde hangi Network Adapters ( Network Kartı ) bağlantılı olup olmayacağını yapılandırabilirsiniz.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Networks seçeneğin de herhangi bir değişiklik yapmadann çıkış yapıyoruz.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Advanced options seçeneğin de Edit diyerek yapılandırma seçeneklerini kontrol ediyoruz.

Advanced options seçeneğin de W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine converter işlemi sonrasında Virtual Machine ( Sanal Makine ) otomatik olarak çalışması için gerekli yapılandırmayı yaptığımız seçenektir.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Advanced options seçeneğin de Post-conversion sekmesinde Power on destination machine seçeneğini seçerek VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine converter işlemi sonrasında otomatik olarak çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Advanced options seçeneğinde herhangi bir değişiklik yapmadann çıkış yapıyoruz.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Throttling seçeneğin de Edit diyerek yapılandırma seçeneklerini kontrol ediyoruz.

Throttling seçeneğin de W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine converter işlemi sonrasında Network bağlantısının Bandwith yapılandırmasını yaptığımız seçenektir.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Throttling seçeneğin de Throttling settings altında bulunan Network bandwith throttling seçeneğini seçerek W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine converter işlemi sonrasında Network bağlantısının Bandwith yapılandırmasını yapabilirsiniz.

Options ekranın da Current setting bölümü altında Throttling seçeneğinde herhangi bir değişiklik yapmadann çıkış yapıyoruz.

Options ekranın da gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Summary ekranın da W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine converter işlemi için yapılandırma özetini görüyoruz.

Summary ekranın da W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine converter işlemi için yapılandırma özetini kontrol ettikten sonra Finish diyerek converter işlemini başlatıyoruz.

VMware vCenter Converter Standalone konsolun da W22HYPERV isimli Windows Server 2022 işletim sistemine sahip olan Hyper-V ( Standalone ) sunucumuz üzerinde bulunan W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine converter işleminin başladığını görüyoruz.

VMware vCenter Converter Standalone konsolun da W22HYPERV isimli Windows Server 2022 işletim sistemine sahip olan Hyper-V ( Standalone ) sunucumuz üzerinde bulunan W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine converter işleminin başladığını görüyoruz.

VMware vCenter Converter Standalone konsolun da W22HYPERV isimli Windows Server 2022 işletim sistemine sahip olan Hyper-V ( Standalone ) sunucumuz üzerinde bulunan W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine converter işleminin başladığını görüyoruz.

VMware vCenter Converter Standalone konsolun da W22HYPERV isimli Windows Server 2022 işletim sistemine sahip olan Hyper-V ( Standalone ) sunucumuz üzerinde bulunan W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine converter işleminin tamamlandığını görüyoruz.

VMware vCenter Converter Standalone konsolun da W22HYPERV isimli Windows Server 2022 işletim sistemine sahip olan Hyper-V ( Standalone ) sunucumuz üzerinde bulunan W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerine converter işleminin tamamlandığını görüyoruz.

W22HYPERV isimli Windows Server 2022 işletim sistemine sahip olan Hyper-V ( Standalone ) sunucumuz üzerinde W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) Power Off olarak görüyoruz.

VMWAREESXI8 isimli VMware ESXİ 8.0.1 işletim sistemine sahip olan sunucumuz üzerinde W22FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) Power Off olarak görüyoruz.

 

Başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle…

Exit mobile version