Site icon Baki CUBUK

Vinchin Backup & Recovery 6.5 Storage Yapılandırması

Merhaba

Vinchin Backup & Recovery, farklı sanal ortamlar da VMware vSphere, Microsoft Hyper-v, Citrix XenServer, RedHat Virtualization ve açık kaynaklı KVM dahil olmak üzere birden fazla hipervizörü desteklemek için tasarlanmış, kullanımı kolay, güvenli ve güvenilir bir sanal makine veri koruma yazılımıdır. Mevcut sanallaştırma ortamlarınızla sorunsuz bir şekilde entegre edilebilen, imaj tabanlı aracısız bir yedekleme ürünüdür. Vinchin Backup & Recovery, kullanıcıların Yedekleme ve Geri Yükleme işlemlerini PC, Mobil ve ya Tablet Cihaz üzerinde yönetmelerine ve izlemelerine olanak tanıyan Web UI yönetimini destekler. Günlük, haftalık, Aylık olarak belirlenen esnek yedekleme programları, yedekleme işlerinin sistem yöneticisi olmadan planlandığı gibi çalışmasına izin verir. Tek yapmanız gereken, yazılımı ilk çalıştırırken iş programını önceden ayarlamaktır. Bu arada, Saklama Politikası, yedekleme görevlerinin sürekli çalışmasını sağlamak ve aynı zamanda veri deposu alanından tasarruf etmek için kullanıcıların ” Geçerli olanı kaydetmelerine ” ve ” Süresi dolmuş verileri silmelerine ” yardımcı olur. Sanal makinelerin zarar görmesine neden olan bir felaket meydana geldiğinde, yalnızca en son geri yükleme noktasını seçmeniz ve geri yüklenecek bir hedefi ana bilgisayarı belirlemeniz yeterlidir, sanal makineler felaket öncesi durumuna dönecektir. Yöneticilerin yedekleme ve geri yükleme işlerini izlemelerine ve gözden geçirmelerine yardımcı olmak için Vinchin Backup & Recovery, mevcut işlerin görünümünü, geçmiş işlerin gözden geçirilmesini ve sistem günlüklerinin gözden geçirilmesi ve yönetimini vb. destekler.

Veri merkezi yedekleme altyapınızı oluşturmak için kullanılabilecek 3 altyapı bileşeni ( Vinchin Backup & Recovery ürünleri ) vardır.

Bu 3 altyapı bileşeni arasında Vinchin Backup & Recovery Server ( bundan böyle Vinchin Backup Server olarak anılacaktır ), sanal ve hibrit ortamlarınızı korumak için kurulması gereken birincil altyapı bileşenidir. Vinchin Backup & Recovery Node, Vinchin Yedekleme ve Kurtarma Proxy’si isteğe bağlı bileşenlerdir. Vinchin Backup Node, yalnızca büyük ölçekli sanal altyapıların yedeklenmesi ve kurtarılması için gereklidir. Yedekleme Sunucusunun iş yükünü dağıtmak için kullanılır. Vinchin Backup Proxy, Vinchin Backup & Recovery tarafından desteklenir ve bir Depolama Alanı Ağı (SAN) olmadan VMware vSphere sanal altyapısı için ayrılmıştır. Yedeklemeyi iyileştirmek ve verimliliği geri yüklemek için vSphere ESX/ESXi sunucusuna sanal bir makine olarak yüklenmesi gerekir.

Sanal Platformlar (VM Backup)

İşletim Sistemi (File Backup)

Bu yazımızda merkezi sistem veri yöneticilerine Vinchin Backup & Recovery ürünlerinin nasıl kurulacağı ve yapılandıracağı anlatıyor olacağız.

Veri merkezi yedekleme altyapınızı oluşturmak için kullanılabilecek 3 altyapı bileşeni (Vinchin Backup & Recovery ürünleri) vardır.

Bu 3 altyapı bileşeni arasında Vinchin Backup & Recovery Server (bundan böyle Vinchin Backup Server olarak anılacaktır), sanal ve hibrit ortamlarınızı korumak için kurulması gereken birincil altyapı bileşenidir. Vinchin Backup ve Recovery Node’u (bundan böyle Vinchin Backup Node olarak anılacaktır), Vinchin Backup ve Recovery Proxy’si (bundan sonra Vinchin Backup Proxy olarak anılacaktır) isteğe bağlı bileşenlerdir. Vinchin Backup Node yalnızca büyük ölçekli sanal altyapıların yedeklenmesi ve geri yüklenmesi için gereklidir. Backup Server’ın iş yükünü dağıtmak için kullanılır. Vinchin Backup Proxy, Vinchin Backup & Recovery v6.0 tarafından desteklenir ve bir Depolama Alanı Ağı (SAN) olmadan VMware vSphere sanal altyapısı için ayrılmıştır. Yedeklemeyi iyileştirmek ve verimliliği geri yüklemek için vSphere ESX/ESXi sunucusuna sanal bir makine olarak yüklenmesi gerekir. Hem Vinchin Backup Server’ı hem de Backup Node’u fiziksel makinelere kurulması önerilir. Vinchin Backup Proxy’nin sanal makine olarak VMware vSphere ESX/ESXi sunucusuna yüklenmesi gerekir.

Önerilen Kurulum

Gerçek üretim dağıtımları veya test dağıtımları amacıyla Vinchin ürününü kurmak için lütfen aşağıdaki önerilen kurulum senaryolarına bakın.

Kurulum Senaryosu #1 :

Fiziksel bir makineye bağımsız Vinchin Backup Server kurulumu, küçük ve orta ölçekli sanal altyapıların yedeklenmesi ve kurtarılması için uygundur.

Kurulum Senaryosu #2 :

200’den fazla sanal makine varsa veya üretim verisi miktarı 50 TB’den fazlaysa, iş yükünü Backup Server ile paylaşmak için Vinchin Backup Node’u dağıtmayı düşünebilirsiniz.

Kurulum Senaryosu #3 ( Sadece Vmware vSphere ) :

Sanal altyapınız VMware vSphere ise ve SAN depolaması yoksa, Kurulum Senaryosu #1 ve Kurulum Senaryosu #2’ye göre, yedekleme ve kurtarma verimliliğini artırmak ve ESX/ESXi sunucusunun Hot Add teknolojisinden yararlanmak için Vinchin Backup Proxy’yi VMware vSphere ESX/ESXi sunucusuna sanal makine olarak yükleyiniz.
Not : Vinchin Backup Proxy’yi üretim veya test ortamınızda dağıtmaya karar verirseniz, lütfen Vinchin Backup Server’ı VMware vSphere sanal altyapısına sanal makine olarak KURMAYIN, çünkü bu kurulum yedekleme ve kurtarmanın verimliliğini artıramaz.

Kurulum Senaryosu #4 :

Vinchin Backup Server’ı hipervizöre sanal makine olarak kurmaya karar verirseniz, Vinchin Backup Node’un yüklenmesi gerekmez.

Kurulum Senaryosu #5 (Yalnızca test amaçlı) :

Sanal makineler olarak hem Vinchin hem de Backup Node’unu hipervizöre yüklemek, yedekleme altyapınızın gerçek dağıtımı için önerilmez. Bu yalnızca Vinchin ürünlerini test etmek için önerilir.

Sistem Gereksinimleri: 

Backup Server ve Backup Node’u için Fiziksel Makine Yapılandırması

Hem Vinchin Backup Server hem de Backup Node için önerilen donanım yapılandırmaları aşağıdaki gibidir:

Backup Server ve Backup Node için Sanal Makine Yapılandırması

Vinchin Backup Server ve Backup Node için önerilen sanal makine yapılandırması aşağıdaki gibidir:

Backup Proxy için Sanal Makine (VMware) Yapılandırması

Vinchin Backup Proxy için önerilen vSphere ESX/ESXi sanal makine yapılandırmaları:

Daha önceki yazımız da Vinchin Backup & Recovery 6.5 Kurulumu ve Vinchin Backup & Recovery 6.5 Lisans Yapılandırması yazılarını sizlere paylaşmıştık.

Bu yazımızda da Vinchin Backup & Recovery 6.5 kurulumu sonrasında depolama yapılandırmasını anlatıyor olacağız.

Vinchin Backup & Recovery 6.5 web yönetim konsolun da aşağıdaki default kimlik bilgilerini yazarak giriş sağlayabilirsiniz.

Vinchin Backup & Recovery 6.5 web yönetim konsolun da aşağıdaki default kimlik bilgilerini yazarak giriş sağlayabilirsiniz.

Username ve Password bilgilerini yazdıktan sonra Login diyoruz.

Default username : admin
Default password : 123456

Vinchin Backup & Recovery 6.5 web yönetim konsolun da Home bölümün de Backup Storage seçeneğin de herhangi yapılandırma olmadığını görüyoruz.

Vinchin Backup & Recovery 6.5 web yönetim konsolun da Resources menüsüne tıklıyoruz.

Vinchin Backup & Recovery 6.5 web yönetim konsolun da Resources menüsü altında bulunan Storage seçeneğine tıklıyoruz.

Vinchin Backup & Recovery 6.5 web yönetim konsolun da Resources menüsü altında bulunan Storage bölümün de Add diyerek depolama yapılandırmasını başlatıyoruz.

Storage Settings ekranı geliyor karşımıza bu ekran da depolama yapılandırması için bir çok seçenek bulunmaktadır.

Storage Type seçeneğin de Disk Partition, Local Disk, Local Directory, Logical Volume, Fibre Channel (FC), iSCSI, NFS Share, CIFS Share, Off-site Storage ve Cloud Object Storage Backup ( Yedek ) Depolama, Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama ve ya Archine ( Arşiv ) Depolama alanı olarak yapılandırabilirsiniz.

Desteklenen depolama türleri : Disk Partition, Local Disk, Local Directory, Logical Volume, Fibre Channel (FC), iSCSI, NFS Share, CIFS Share, Off-site Storage ve Cloud Object Storage depolama türleridir. Bu depolar arasında Off-site Storage depolama uzak Copy Backup ( Kopya Yedek ) verilerini depolamaya, Cloud Object Storage depolama ise Archine ( Arşiv ) depolama verilerini depolamaya ayrılmıştır.

Node IP/Domain seçeneğin de depolamayı belirli bir Vinchin Backup & Recovery Node’dan eklemeyi seçebilirsiniz, varsayılan olarak depolama Vinchin Backup & Recovery Sunucusu yapılandırılacaktır. Vinchin Backup & Recovery Node’unu dağıttıysanız ve Vinchin Backup & Recovery Node’undan depolama yapılandırmak istiyorsanız, açılan listeden o Vinchin Backup & Recovery Node’u seçebilirsiniz.

Storage Type seçeneği altında Backup ( Yedek ) Depolama, Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama ve ya Archine ( Arşiv ) Depolama alanı olarak farklı yapılandırma seçenekleri bulunmaktadır.

Storage Type seçeneği altında bulunan

Disk Partition : Vinchin Backup & Recovery Sunucusu ve ya Vinchin Backup & Recovery Node’u üzerindeki disk bölümünü Backup ( Yedek ) Depolama, Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama ve ya Archine ( Arşiv ) Depolama olarak yapılandırılabilirsiniz. Backup ( Yedek ) Depolama, Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama ve ya Archine ( Arşiv ) Depolama alanı olarak bir disk bölümü eklemek için lütfen disk bölümü hangi Vinchin Backup & Recovery Node’’da bulunduğunu seçmeniz gerekmektedir. Vinchin Backup & Recovery Sunucusu dosya sistemine henüz monte edilmemiş disk bölümlerini tanıyacak, Storage Resource listesinden hedef disk bölümünü seçecek ve ardından Vinchin Backup & Recovery Sunucusuna Backup ( Yedek ) Depolama,Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama ve ya Archine ( Arşiv ) Depolama olarak eklemek için bir ad verecektir.

Storage Type seçeneği altında bulunan

Local Disk : Vinchin Backup & Recovery Sunucusu ve ya Vinchin Backup & Recovery Node’u üzerindeki farklı disk yapısını Backup ( Yedek ) Depolama, Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama ve ya Archine ( Arşiv ) Depolama olarak yapılandırılabilirsiniz. Backup ( Yedek ) Depolama,Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama ve ya Archine ( Arşiv ) Depolama olarak bir disk bölümü eklemek için lütfen disk bölümü hangi Vinchin Backup & Recovery Node’da bulunduğunu seçmeniz gerekmektedir. Vinchin Backup Server dosya sistemine henüz monte edilmemiş diskleri tanıyacak, Storage Resource listesinden hedef diski seçecek ve ardından onu Vinchin Backup & Recovery Sunucusuna Backup ( Yedek ) Depolama, Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama ve ya Archine ( Arşiv ) Depolama olarak eklemek için bir isim verebilirsiniz. Bu diskte bölümler içeren bir disk eklerken, bölümleri ve tüm verileri silmek için Add Storage ekranın da Format‘ı seçebilirsiniz. Eğer bölümleri tutmak istiyorsanız Loca Disk yerine depolama alanı Disk Partition olarak ekleyebilirsiniz.

Storage Type seçeneği altında bulunan

Local Directory : Vinchin Backup & Recovery Sunucusu ve ya Vinchin Backup & Recovery Node’u üzerindeki dosya sistemindeki yerel dizinler, Backup ( Yedek ) Depolama, Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama ve ya Archine ( Arşiv ) Depolama olarak kullanılabilir. Vinchin Backup & Recovery Sunucusu ve ya Vinchin Backup & Recovery Node’u  üzerinde dosya sistemine yeterli depolama alanı ayırdıysanız ve Backup ( Yedek ) Depolama, Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama ve ya Archine ( Arşiv ) Depolama olarak verilerini yerel dosya sisteminde depolamak istiyorsanız, yerel dizini kullanabilirsiniz.Eklemeden önce dizinlerin Vinchin Backup & Recovery Sunucusu ve ya Vinchin Backup & Recovery Node dosya sisteminde oluşturulması gerekir. Dizinleri Vinchin Backup & Recovery Sunucusu ve ya Vinchin Backup & Recovery Node’unun komut satırı arabirimi aracılığıyla ekleyebilirsiniz.

Örneğin “/home/” dizininde yedekleme depolaması “backupdata” adında bir dizin oluşturularak yapılır. Sonra mkdir /home/backupdata gibi ekleyebilirsiniz.

Storage Type seçeneği altında bulunan

Local Volume (LVM) : Vinchin Backup & Recovery Sunucusuna bağlanmamış bir mantıksal birim eklemek için, lütfen mantıksal birimin hangi Vinchin Backup & Recovery Node’da bulunduğunu seçin; Vinchin Backup & Recovery Sunucusu, depolamayı algılamaya çalışacaktır. Bağlanmamış mantıksal birim algılanacak ve Storage Resource listesinde görüntülenecektir. Vinchin Backup & Recovery Sunucusuna eklenecek hedef mantıksal birimi seçebilirsiniz.

Storage Type seçeneği altında bulunan

Fiber Channel (FC) : Fiber Kanal Depolama Alanı Ağı (FC SAN) depolamasını Vinchin Backup & Recovery Sunucusu ve ya Vinchin Backup & Recovery Node’u üzerindeki dosya sistemindeki yerel dizinler, Backup ( Yedek ) Depolama, Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama ve ya Archine ( Arşiv ) Depolama olarak kullanılabilir. Storage Type seçeneği Fiber Channel (FC) seçilir ardından Host Bus Adapter (HBA) kartının Fiber Channel (FC) bağlandığı Vinchin Backup & Recovery Node’u seçilir. Vinchin Backup & Recovery Host Bus Adapter (HBA) kartının Fiber Channel (FC) ve WWNN’sini algılayacaktır, bu bilgileri Fiber Kanal Depolama Alanı Ağı (FC SAN) depolamasının LUN’unu Vinchin Backup & Recovery Sunucusu ile eşleştirmek için kullanır. Bundan sonra, Fiber Kanal Depolama Alanı Ağı (FC SAN) depolamasını tekrar eklenir. Böylelikle Vinchin Backup & Recovery Sunucusu eşlenen LUN depolamasını algılayacaktır.

Not : Fiber Kanal Depolama Alanı Ağı (FC SAN) depolaması eklemek için eklenen LUN biçimlendirilir, LUN depolamasındaki tüm veriler silinir. LUN’da önceki yedekleme verileri varsa ve bunları biçimlendirmek istemiyorsanız. Bu depolamayı Disk Partition olarak ekleyebilirsiniz.

Storage Type seçeneği altında bulunan

iSCSI : iSCSI depolaması eklemek için hedef Vinchin Backup & Recovery Node’u seçilir ve seçilen Node’un iSCSI nitelikli adı (IQN) verilecektir. iSCSI depolamasının LUN’unu iSCSI depolama sunucusundan Vinchin Backup & Recovery Sunucusuyla eşleştirmek için IQN’yi kullanılır. iSCSI depolama sunucusu iSCSI Server bölümüne IP Address ( IP Adresi) yazılır ve hedef depolamayı taramak için Scan Target seçeneğinine tıklanır. Vinchin Backup & Recovery Sunucusuna eklemek için taranan depolamayı seçilir.

Storage Type seçeneği altında bulunan

NFS Share : NFS depolama alanı eklemek için Share Folder alanına paylaşılan klasörün yolunu yazmanız yeterlidir.  Vinchin Backup & Recovery Sunucusu , NFS deposundaki mevcut verileri silmez.

Storage Type seçeneği altında bulunan

CIFS Share : CIFS Share depolama alanı eklemek için, Share Folder alanına paylaşılan klasörün yolunu yazmanız yeterlidir. Username ve Password alanlarına lütfen CIFS Share depolama sunucusunda bu depolamayı paylaşan kullanıcının kullanıcı adını ve şifresini giriniz. Vinchin Backup & Recovery Sunucusu, CIFS Share depolamasındaki mevcut verileri silmez.

Storage Type seçeneği altında bulunan

Off-site Storage : Off-site depolama seçeneği farklı bir konumdaki başka bir Vinchin Backup & Recovery Sunucusudur. Off-site depolama seçeneği yalnızca Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolaması olarak yapılandırılabilir. Off-site depolamayı kullanarak olası felaketden yedekleme verilerini korumak için uzak yedekleme kopyasını kaydedebilirsiniz. Off-site bir depolama alanı yapılandırmadan önce uzak konumunuza başka bir Vinchin Backup & Recovery Sunucusunun yerleştirildiğinden ve buna Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolamanın eklendiğinden emin olun. Off-site depolamayı eklemek için Storage Type seçeneğinde Off-site Storage’ı seçin. IP/Domain alanına lütfen uzak Vinchin Backup & Recovery Sunucusu IP adresini ve ya Domain Adını yazın.. Username ve Password alanlarına yönetici kullanıcı adı ve parolasını girin.

Not : Off-site depolamayı WAN Network üzerinden yapılandırıyorsanız. Off-site depolama ulaşmak için Firewall cihazı üzerinde 30050 ve 30051 numaralı TCP Protokolüne gerekli yönlendirmeleri yapmanız gerekmektedir.

Storage Type seçeneği altında bulunan

Cloud Object Storage : Cloud Object Depolama seçeneği yalnızca Backup ( Yedek ) verileri arşivlemek için kullanılır. Bir Cloud Object depolama alanı yapılandırmak için. Örneğin Azure Objects Storage Storage Type seçeneğin de Cloud Storage’ı seçiyoruz. Vendor seçeneğin de Azure seçiyoruz. Region seçeneğin de Global’i seçiyoruz. Connection String, Container ve Folder seçeneklerini Azure üzerinde oluşturmuş olduğumuz Azure Object Storage bilgilerini girerek yapılandırıyoruz. Azure Object Storage bilgilerini girdikten sorna Scan Container tıklıyoruz. Vinchin Backup & Recovery Sunucusu Azure hesabınızın belirtilen yapılandırmasını taramaya çalışacaktır.Taramadan sonra, içinde mevcut klasörler varsa, Folder açılır listesinden seçim yapabilirsiniz. Seçilen klasör yedek arşiv verilerini kaydetmek için kullanılacaktır. Yedek arşiv verileri için yeni bir klasör oluşturmak istiyorsanız, buraya manuel olarak yeni bir klasör adı yazabilirsiniz, Cloud depolamayı eklemeyi onayladığınızda, yeni klasör belirtilen klasörde oluşturulacaktır.

Storage Settings  ekranın da Storage Type seçeneği altında bulunan Local Disk seçeneğini seçiyoruz.

Local Disk : Vinchin Backup & Recovery Sunucusu ve ya Vinchin Backup & Recovery Node’u üzerindeki farklı disk yapısını Backup ( Yedek ) Depolama, Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama ve ya Archine ( Arşiv ) Depolama olarak yapılandırılabilirsiniz. Backup ( Yedek ) Depolama,Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama ve ya Archine ( Arşiv ) Depolama olarak bir disk bölümü eklemek için lütfen disk bölümü hangi Vinchin Backup & Recovery Node’da bulunduğunu seçmeniz gerekmektedir. Vinchin Backup Server dosya sistemine henüz monte edilmemiş diskleri tanıyacak, Storage Resource listesinden hedef diski seçecek ve ardından onu Vinchin Backup & Recovery Sunucusuna Backup ( Yedek ) Depolama, Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama ve ya Archine ( Arşiv ) Depolama olarak eklemek için bir isim verebilirsiniz. Bu diskte bölümler içeren bir disk eklerken, bölümleri ve tüm verileri silmek için Add Storage ekranın da Format‘ı seçebilirsiniz. Eğer bölümleri tutmak istiyorsanız Loca Disk yerine depolama alanı Disk Partition olarak ekleyebilirsiniz.

Storage Settings ekranın da Node IP/Domain seçeneğin de Backup ( Yedek ) Depolama,Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama ve ya Archine ( Arşiv ) Depolama olarak bir disk bölümü eklemek için disk bölümünü hangi Vinchin Backup & Recovery Node’da bulunduğunu seçmeniz gerekmektedir.

Storage Settings ekranın da Storage Resource listesinde hedef diski seçerek Backup ( Yedek ) Depolama, Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama ve ya Archine ( Arşiv ) Depolama olarak yapılandırıyoruz.

Storage Settings ekranın da Name seçeneğin de Vinchin Backup & Recovery Sunucusu üzerinde Backup ( Yedek ) Depolama, Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama ve ya Archine ( Arşiv ) Depolama olarak eklemek için bir isim verebilirsiniz.

Storage Settings ekranın da Storage Usage seçeneğin de depolama türleri olarak Disk Partition, Local Disk, Local Directory, Logical Volume (LVM), Fibre Channel (FC), iSCSI, NFS Share ve CIFS Share‘dir. Bu depolama türlerinin amacı Backup ( Yedek ) Depolama, Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama ve ya Archine ( Arşiv ) Depolama olarak yapılandırılabilir. Ancak bir depolama aygıtı yalnızca bir amaç ile yapılandırılabilir. Yani Backup ( Yedek ) Depolama olarak yapılandırırsanız. Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama olarak yapılandıramazsınız.

Off-site Storage türü başka bir uzak/Off-site Vinchin Backup & Recovery Sunucusu kullanılır ve yalnızca Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama olarak yapılandırılabilir. Off-site depolamayı yapılandırıldığınız da, varsayılan olarak Copy Backup ( Kopya Yedek ) Depolama seçilecektir ve depolama hedefini değiştiremezsiniz.

Storage Settings ekranın da Storage Alert seçeneğin de depolama türleri olarak Disk Partition, Local Disk, Local Directory, Logical Volume (LVM), Fibre Channel (FC), iSCSI, NFS Share, CIFS Share ve Off-site Storage Depolamaları için kullanılır. Depolama kullanımı uyarısını etkinleştirmeyi veya etkinleştirmemeyi seçebilirsiniz.

Storage Alert seçeneğin de depolama kullanımı uyarısı Percentage ( Yüzde ) disk üzerindeki kullanılan alan yüzdesi ve Space ( Alan ) disk üzerindeki kullanılan boş alanın değerine göre yapılandırılabilir. Depolama kullanımı belirtilen uyarı değerine ulaştığında Vinchin Backup & Recovery Sunucusu bildirim merkezinde uyarı verecektir.
Cloud Object Storage depolama kullanımında, depolama kullanımı uyarısı varsayılan olarak etkindir. Cloud Object Storage depolama alanına yüklenen toplam veri boyutuna göre belirlenir. Yalnızca veri boyutu kotasını belirtmeniz yeterlidir, ardından Vinchin Backup & Recovery Sunucusu kotanız dolduğunda sizi uyaracaktır.

Storage Settings ekranın da gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra OK diyoruz.

Storage Settings  ekranın da Storage Type seçeneği altında bulunan Local Disk seçeneğinin de yapılandırmış olduğunuz diskte bölümler içeren bir disk eklerken bölümleri ve tüm verileri silmek için Add Storage ekranın da Format‘ı seçebilirsiniz. Eğer bölümleri tutmak istiyorsanız Loca Disk yerine depolama alanı Disk Partition olarak ekleyebilirsiniz.

Add Storage ekranın da Format‘ı seçiyoruz ve OK diyoruz.

Vinchin Backup & Recovery 6.5 web yönetim konsolun da Resources menüsünde VinchinBackupStorage isimli yapılandırmış olduğumuz depolama alanın geldiğini ve Add Storage uyarısını görüyoruz.

Vinchin Backup & Recovery 6.5 web yönetim konsolun da Resources menüsünde VinchinBackupStorage isimli yapılandırmış olduğumuz depolama alanın geldiğini görüyoruz.

Vinchin Backup & Recovery 6.5 web yönetim konsolun da Home bölümün de Backup Storage seçeneğin de VinchinBackupStorage isimli yapılandırmış olduğumuz depolama alanın geldiğini görüyoruz.

 

Başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle…

Exit mobile version