Veeam Backup & Replication 11 Guest Files

Merhaba

Bulut Veri Yönetimi sağlayan yedekleme çözümlerinin lider şirketi Veeam Software, bulut, sanal veya fiziksel tüm kurumsal iş yükleri için en gelişmiş veri koruma çözümü olan V11’ı versiyonunu piyasaya sundu. Kapsamlı veri yönetimi için tek çözüm olan yeni V11,  AWS, Microsoft Azure ve Google Cloud Platform için çoklu bulut ortamının tüm karmaşıklığını yönetirken veriyi yaşam döngüsünün her aşamasında koruyor.

Veeam CTO’su ve Ürün Stratejisinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Danny Allan, piyasaya sunulan Yeni V11 ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Bundan yalnızca 12 ay önce 150’den fazla yeni geliştirmeyle piyasaya sürülen V10, şu ana kadar 700 binden fazla indirme sayısına ulaştı. Şimdi ise toplam 200 yeni yedekleme, bulut, felaket kurtarma, güvenlik ve otomasyon geliştirmeleriyle yeni sürümü piyasa sunduk. Bu kadar kısa sürede böylesi güçlü ve esnek bir ürünü piyasaya sunabilmemiz Veeam’in inovasyon hızını ve müşterilerin veri güvenliği ihtiyaç ve talepleri konusundaki taahhütlerine bağlılığını ortaya koyuyor.”

451 Research Raporu, işletmelerin yüzde 69’u iş gücünün en az yüzde 75’inin artık etkili bir şekilde uzaktan çalışabildiğini gösteriyor. Uzaktan çalışma modelinin giderek artması ve buna bağlı olarak çoklu bulut ekosistemlerinde iş yüklerinin hızlanması, veri yönetimini ve kontrolünü her zamankinden daha da zorlaştırıyor. Müşterilerin 2020 yılının başından bu yana karşılaştıkları yeni veri koruma zorluklarına yanıt olarak yılın merakla beklenen çözümü V11, artan ve artmaya devam edecek siber riskleri bertaraf ederek her büyüklükteki şirket için güvenilir güvenlik ve fidye yazılım koruması sağlıyor. V11 böylece şirketlere muntazam bir esneklik ve dayanıklılık sağlıyor.

Yeni Veeam v11, işletmelere eksiksiz veri koruması için aşağıdaki özellikleri sunuyor:

  • Veeam Sürekli Veri Koruma (CDP) ile Felaket Kurtarma: Yerleşik CDP ile Tier-1 VMware iş yükleri için kesinti süresini ortadan kaldıran ve veri kaybını en aza indiren en iyi kurtarma noktası hedeflerini sağlayarak en son durumda veya zamanda istenen noktaya anında kurtarma sağlar. (RPOs).
  • Güvenilir Fidye Yazılım Koruması: EC 17a-4 (f), FINRA 4511 (c) ve CFTC 1.31 (c) – (d) düzenlemeleri ile uyumlu, sabit, sağlamlaştırılmış Linux depolarıyla yedeklemeleri güvende tutar, fidye yazılımı, kazara veya kötü niyetli silme işlemlerini ve şifrelemeleri önler; herhangi bir donanım kilidi olmadan genel amaçlı sunuculara bağlıdır.
  • AWS S3 Glacier ve Azure Blob Archive: Uzun vadede veri arşivleme ve saklama maliyetlerini 20 kata kadar azaltır ve manuel bant yönetimini Amazon S3 Glacier için yeni yerel destekle değiştirir. Glacier Deep Archive dahil olmak üzere Veeam Scale-out Backup Repository Archive Tier ile uçtan uca yedekleme yaşam döngüsü yönetimi aracılığıyla Microsoft Azure Arşiv Depolaması sunar.
  • Google Cloud Storage: Veeam Scale-out Backup Repository Capacity Tier for Google Cloud Storage için yeni destek, daha fazla bulut nesnesi depolama hedefi seçeneği sunar.
  • Genişletişmiş Anlık Kurtarma: Instant VM Recovery’nin öncüsü Microsoft SQL, Oracle veritabanları ve NAS dosya paylaşımları için güçlü anlık kurtarma ile en düşük kurtarma süresi hedeflerine (RTO’lar) ulaşılmasını sağlar.
  • Mac için YENİ Veeam Agent: Microsoft Windows, Linux, IBM AIX ve Oracle Solaris için mevcut Veeam Agent’lara katılarak her türlü macOS cihazı için son kullanıcı veri yedeklemesi sağlar.
  • Veeam destekli BaaS ve DRaaS: Tam anlamıyla yönetilen bir yedekleme deneyimi için Veeam destekli hizmet sağlayıcılarla birlikte çalışarak V11’in değerini en üst düzeye çıkarmak üzere gereken hizmetlerden, çözümlerden ve uzmanlıktan yararlanma olanağı sunar.

180’den fazla ülkede önde gelen bulut ve hizmet sağlayıcıları aracılığıyla pazara Hizmet Olarak Yedekleme (BaaS) ve Hizmet Olarak Felaket Kurtarma (DRaaS) sunan Veeam, servis sağlayıcılarına V11’e sorunsuz bir şekilde entegrasyonunu, veri koruma operasyonlarının merkezi yönetimini, takibini ve müşteri self servis erişimini sağlayan web tabanlı bir platform olan Veeam Service Provider Console v5 platformunu sunuyor. Versiyon 5 artık Linux ve Mac için genişletilmiş yedekleme yönetimi, buluta özgü AWS ve Azure yedeklemelerinin izlenmesi ve raporlanması, çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) ile gelişmiş güvenlik ve güçlü koruma hizmetleri sunuyor.

Yeni Veeam Availability Suite v11, Veeam Backup & Replication v11’in kapsamlı yedekleme ve kurtarma özelliklerini Veeam ONE v11’in izleme, raporlama ve analitik yetenekleriyle birleştirerek, işletmelere eksiksiz veri koruması ve görünürlük sunuyor. Böylece müşterilerin benzersiz veri kullanılabilirliği, görünürlük ve çoklu bulut ortamlarında yönetişim sağlamasına olanak sunuyor. Ayrıca, Veeam Disaster Recovery Orchestrator (eski adıyla Veeam Availability Orchestrator) Veeam DR Pack’in yeni veya önceki bir satın alma işlemine Veeam Availability Suite veya Veeam Backup & Replication eklenmesi, işin devamlılığını sağlamak için kurtarma otomasyonu ve DR testi de sağlıyor.

Kullanıma sunulan Yeni Veeam Backup & Replication v11’in tüm indirmelerinde şirket içi ve buluttaki tüm iş yükleri için taşınabilir, esnek, buluta hazır lisans olan Veeam Evrensel Lisansına (VUL) dahil ediliyor. Lisanslar ek maliyet olmaksızın iş yükleri arasında aktarılabildiğinden, evrensel lisanslama çoklu bulut ortamlarında farklı iş yüklerinin korunmasını kolaylaştırıyor.

Veeam kullanıcıları, V11’e yükseltme yaparken AWS ve Azure’da yerel yedekleme ve kurtarma için kullanılmak üzere hiçbir ek ücret ödemeden altı ay boyunca ek 25 VUL lisansı almayı seçebiliyor.

Veri koruma çözümünüzden daha fazlasını bekleyin : Verileriniz işinizi sürdürmeniz için kritik öneme sahiptir. Veri kaybını önlemek ve maliyetleri kontrol altında tutmak ilk öncelikleriniz olsa da bu hedefler arasında bir denge sağlamak sizi çok zorlayabilir. Hem iş yüklerinin çoklu bulut ekosistemlerine geçişinin hızlanması hem de çalışanların daha sık uzaktan çalışması nedeniyle veri yönetimi ve kontrolü artık çok daha zor. Bu nedenle kapsamlı veri yönetimi için tek başına güçlü bir çözüme ihtiyaç duyarsınız. Bu çözümün hem gittikçe artan verilerinizi kullanım ömürleri boyunca koruyacak kadar güçlü ve esnek hem de sizi bugün ve ileride siber tehditlere karşı koruyacak kadar güvenli olması gerekir

Veeam Backup & Replication : Veeam Backup & Replication 11 kapsamlı, kurumsal düzeyde veri koruma özellikleriyle bu yeni nesil operasyonel zorluklarla başa çıkmaya hazır. Güçlü, güvenilir ve kullanımı kolay bu Veeam çözümü, işinize uygun esneklikle sizi yarı yolda bırakmayacak pazar lideri güvenilirlik sağlayarak operasyonel ek yükleri azaltır. Veeam Backup & Replication basit, esnek ve güvenilir bir çözümle tüm bulut, sanal ve fiziksel iş yükleriniz için güvenilir kesintisiz erişilebilirlik sağlar. Verilerinizi güçlü yedekleme ve anında kurtarma seçenekleriyle konumdan veya iş yükü türünden bağımsız olarak koruyun.

Güçlü ve modern veri koruma : Veeam Backup & Replication 11 depolama snapshot’ları, yedeklemeler, replikalar ve sürekli veri koruma için tek bir üründe 4’ü 1 arada yedekleme ve kurtarma çözümü sunar. Veeam bulut, sanal ve fiziksel iş yükü ihtiyaçlarınız için güvenli ve güvenilir koruma sağlayan sektör lideridir. 150’yi aşkın yeni özellik ve geliştirme ile YENİ v11, her ölçekten işletmeler için benzersiz dayanıklılık sunar.

Veeam CDP ile kritik uygulama ve veriler için iş sürekliliği AWS S3 Glacier ve Azure Archive üzerinde 20 kat daha düşük maliyetli, uzun süreli arşivden buluta depolama Güçlendirilmiş Linux havuzlarında sabit yedeklerle fidye yazılıma karşı eksiksiz koruma NAS, Microsoft SQL ve Oracle için anında kurtarma Üstelik Veeam ve iş ortaklarımızla bir araya gelerek v11 sürümünden en iyi şekilde yararlanmak için ihtiyaç duyduğunuz hizmet, çözüm ve uzmanlığa ulaşabilirsiniz:

Hizmet Olarak Yedekleme (BaaS) ve Hizmet Olarak Felaket Kurtarma (DRaaS) sağlayıcıları : Şirket verilerinizi ev ofislerde, bulutta ve ötesinde koruyun.

Birlikte Daha İyi Global İş Ortakları : Veeam hazır entegre çözümleriyle araç takımınızı genişletin.Katma Değerli Bayiler ve sistem entegratörleri: Kazanma stratejinizi şekillendirecek yapı taşlarını keşfedin. Uzman ekosistemiyle birlikte basit, esnek ve güvenilir yeteneklerden yararlanın. Böylece en zorlayıcı veri koruma zorluklarına karşı bile dayanıklı kalabilirsiniz.

Veeam Evrensel Lisans : Veeam, Veeam Evrensel Lisans ya da diğer adıyla VUL ile fiziksel, sanal ve bulut iş yükleri için gerçek lisans taşınabilirliği sunar. Bu tam özellikli lisans, müşterilerin tüm iş yüklerini tek bir lisans türüyle lisanslamasını sağlar.

Ekosistem genişletme : Veeam yazılım tabanlıdır ve donanımdan bağımsızdır. Müşterilerin özel çözümler uygulamasına gerek kalmadan amaçlarına ulaşmasına yardımcı olmak üzere özel iş ortaklarından oluşan geniş bir ekosistem ile birlikte çalışır. Veeam müşterilerin altyapılarını ve depolarını seçmesine olanak tanıyarak mevcut ve gelecekteki altyapı satın alımlarında en iyi ROI’yi elde etmelerini sağlar. Ayrıca Veeam veri madenciliği, yeniden veri kullanımı ve gelişmiş özellikler dahil olmak üzere zengin üçüncü taraf entegrasyonlarıyla API’lerini genişletmeye devam etmektedir.

Bir önceki yazımızlarımız da Veeam Backup & Replication 11 Restore Entire VM ve Veeam Backup & Replication 11 Restore Entire VM 2 sizlerle paylaşmıştık. Ortamımızda bulunan VMware ESXi ( Standalone ) sunucunuz ya da VMware ESXi Cluster yapısındaki NOD’unuz üzerinde herhangi bir donanımsal ya da yazılımsal sorundan dolayı ortamınızda Virtual Machine ( Sanal Makine ) Veeam Backup & Replication 11 üzerinde Restore ( Geri Yükleme ) işlemini yani Restore entire VM işlemini nasıl yapıldığını anlatmıştık.

Bu yazımız da ortamımız da bulunan VMware ESXi ( Standalone ) sunucunuz ya da VMware ESXi Cluster yapısındaki NOD’unuz üzerinde çalışan Virtual Machine ( Sanal Makine ) donanımsal ya da yazılımsal bir sorundan dolayı ulaşılamaz olduğunu ya da Virtual Machine ( Sanal Makine ) içinde bulunan herhangi bir dosya ya da klasörün bir kullanıcı tarafından silinmesi ya da virüs bulaşması sonucun da kullanılamaz durum da olan dosya ya da klasör Veeam Backup & Replication 11 üzerinde Restore guest files seçeneği altında bulunan Overwrite seçeneği ile Virtual Machine ( Sanal Makine ) içinde bulunan dosya ya da klasör Restore ( Geri Yükleme ) işleminin nasıl gerçekleştireceğimizi anlatıyor olacağız.

VMware ESXi ( Standalone ) sunucumuz üzerinde çalışan W16FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) içinde bulunan herhangi bir dosya ya da klasörü siliyoruz.

VMware ESXi ( Standalone ) sunucumuz üzerinde çalışan W16FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) içinde ORTAK isimli bir paylaşım dosyası bu paylaşım klasörü içindeki Veeam klasörünü sileceğiz sonrasında da Restore guest files seçeneği ile Restore ( Geri Yükleme ) işlemini gerçekleştiriyor olacağız.

VMware ESXi ( Standalone ) sunucumuz üzerinde çalışan W16FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) içinde ORTAK isimli bir paylaşım dosyası bu paylaşım klasörü içindeki Veeam klasörü içindeki dosyaları görüyoruz.

VMware ESXi ( Standalone ) sunucumuz üzerinde çalışan W16FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) içinde ORTAK isimli bir paylaşım dosyası bu paylaşım klasörü içindeki Veeam klasörünü Delete diyerek siliyoruz.

Veeam Backup & Replication 11 konsolunu Connect diyerek açıyoruz.

Veeam Backup & Replication 11 konsolu geliyor karşımıza.

Veeam Backup & Replication 11 konsolu üzerinde Home menüsü altında bulunan Backups bölümü altında Disk sekmesini açıyoruz.

Veeam Backup & Replication 11 konsolu üzerinde Home menüsü altında bulunan Backups bölümü altında Disk sekmesinde daha önce almış olduğumuz W16FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) için aldığımız Backup ( Yedek ) dosyası üzerinde sağ tuş yapıyoruz.

  • Instant recovery… : Bu seçenek ile Virtual Machine ( Sanal Makine ) almış olduğumuz Backup ( Yedek ) dosyalarını anlık olarak çalıştırarak Virtual Machine ( Sanal Makine ) erişim sağlayabiliriz. Virtual Machine ( Sanal Makine ) içindeki dosyaları görüntüleyebilirsiniz ve kopyalayabilirsiniz.
  • Instant disk recovery… : Bu seçenek ile Virtual Machine ( Sanal Makine ) almış olduğumuz Backup ( Yedek ) dosyası içinde bulunan Virtual Harddisk ( Sanal Harddisk ) ( .vmdk ) anlık olarak açarak içindeki dosyaları görüntüleyebilirsiniz ve kopyalayabilirsiniz.
  • Restore entire VM… : Bu seçenek ile Virtual Machine ( Sanal Makine ) almış olduğumuz Backup ( Yedek ) dosyalarını direkt olarak ortamımız da bulunan VMware ESXi ( Standalone ) sunucunuz ya da VMware ESXi Cluster yapısındaki NOD’unuz üzerine Restore ( Geri Yükleme ) işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Restore virtual disks : Bu seçenek ile Virtual Machine ( Sanal Makine ) almış olduğunuz Backup ( Yedek ) dosyası içinde Virtual Harddisk ( Sanal Harddisk ) ( .vmdk ) dosyalarını Restore ( Geri Yükleme ) işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Restore VM files : Bu seçenek ile Virtual Machine ( Sanal Makine ) almış olduğunuz Backup ( Yedek ) dosyası içinde Virtual Harddisk ( Sanal Harddisk ) ( .vmdk ) ve Virtual Machine ( Sanal Makine ) Config dosyalarını Restore ( Geri Yükleme ) işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Virtual Machine ( Sanal Makine ) Config dosyalarını uzantıları :

.nvram : Virtual Machine ( Sanal Makine )  BIOS bilgilerinin saklandığı dosyadır.

.vmdk : Virtual Machine ( Sanal Makine ) Virtual Harddisk ( Sanal Harddisk ) ( .vmdk ) burada saklıdır.

.vmsd : Virtual Machine ( Sanal Makine ) Snapshot ( Anlık Görüntü ) bilgileri burada saklıdır.

.vmx : Virtual Machine ( Sanal Makine ) uzantısıdır.

.vmxf :  Takım halinde bulunan Virtual Machine ( Sanal Makine ) yapılandırma dosyasıdır.

.vsmp : Virtual Machine ( Sanal Makine ) takas dosyasıdır. Virtual Machine ( Sanal Makine ) hafıza miktarı kadar büyüklüğe sahiptir.

.log : Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde yaptığımız tüm değişikler burada tutulur. Virtual Machine ( Sanal Makine ) herhangi  bir hata oluşması durumunda problemin kaynağına buradan bakılabilir.

  • Restore guest files : Bu seçenek ile almış olduğunuz Backup ( Yedek ) dosyası ile Virtual Machine ( Sanal Makine ) içindeki dosyalara ulaşabilirsiniz ya da Veeam Explorer for Microsoft Exchange, Veeam Explorer for Microsoft Active Directory ve Veeam Explorer for Microsoft SQL Server ile Virtual Machine ( Sanal Makine ) sunucunuz içindeki roller üzerinde gerekli Restore ( Geri Yükleme ) işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Restore to Amazon EC2… : Veeam Backup & Replication v9.5 Update 4 ile birlikte gelen bu seçenek ile almış olduğunuz Backup ( Yedek ) dosyasını Amazon Cloud ortamı üzerine Restore ( Geri Yükleme ) işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Restore to Microsoft Azure… : Veeam Backup & Replication v9.5 Update 4 ile birlikte gelen bu seçenek ile almış olduğunuz Backup ( Yedek ) dosyasını Microsoft Azure Cloud ortamı üzerine Restore ( Geri Yükleme ) işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Export backup… : Bu seçenek ile almış olduğunuz Backup ( Yedek ) dosyası içinde Virtual Harddisk ( Sanal Harddisk ) ( .vmdk ) ve Virtual Machine ( Sanal Makine ) Config dosyalarını Export ( Dışarı Aktarım ) yapabilirsiniz.
  • Delete from disk : Bu seçenek ile almış olduğunuz Backup ( Yedek ) dosyalarını Backup Repository Ekleme üzerinden silebilirsiniz.

Restore guest files seçeneği ile almış olduğumuz Backup ( Yedek ) dosyasının içinde bulunan dosya ya da klasörü kontrol ederek VMware ESXi ( Standalone ) sunucumuz üzerinde çalışan W16FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerine Restore guest files seçeneği ile Restore ( Geri Yükleme ) işlemini yapıyor olacağız.

Restore guest files seçeneğin de Microsoft Windows ve Linux and other seçenekleri gelmektedir.

  • Virtual Machine ( Sanal Makine ) Windows işletim sistemine sahipse Microsoft Windows seçeneğini seçebilirsiniz.
  • Virtual Machine ( Sanal Makine ) Linux ve ya farklı bir işletim işletim sistemine sahipse Linux and other seçeneğini seçebilirsiniz.

Restore guest files seçeneğin de VMware ESXi ( Standalone ) sunucumuz üzerinde çalışan W16FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) Windows işletim sistemine sahip olduğu için Microsoft Windows seçeneğini seçiyoruz.

Restore Points ekranın da daha önceden almış olduğumuz Backup ( Yedek ) dosyalarını yani Restore Points ( Geri Yükleme Noktalarını ) görüntülüyoruz. VMware ESXi ( Standalone ) sunucumuz üzerinde çalışan W16FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) sunucumuz üzerinde bir kaç kere Backup ( Yedek ) aldığımız için bu ekran da bir kaç tane Restore Points ( Geri Yükleme Noktalarını ) görüntülenmektedir. Hangi tarihe Restore ( Geri Yükleme ) işlemi yapmak dosya ve klasöre ulaşmak istiyorsak onu seçebilirsiniz.

Restore Points ekranın da almış olduğumuz Backup ( Yedek ) dosyalarından yani Restore Points ( Geri Yükleme Noktalarını ) birini seçiyoruz ve Next diyerek devam ediyoruz.

Reason ekranın da neden Restore ( Geri Yükleme ) işlemini gerçekleştirildiğiyle ilgili bilgiyi Restore reason bölümüne yazabilirsiniz.

Do not show me this page again seçeneğini seçerek bir daha ki Restore ( Geri Yükleme ) işlemin de Reason ekranının gelmemesini sağlayabilirsiniz.

Reason ekranın da herhangi bir açıklama yapmadan Next diyerek devam ediyoruz.

Summary ekranın da Restore ( Geri Yükleme ) işlemi ile ilgili bilgileri görüyoruz.

  • VM name : Virtual Machine ( Sanal Makine ) ismini görüyoruz.
  • VM size : Virtual Machine ( Sanal Makine ) boyutunu görüyoruz.
  • Original host : Ortamdaki hangi VMware ESXi ( Standalone ) sunucunuz ya da VMware ESXi Cluster yapısındaki NOD’unuz üzerinde Virtual Machine ( Sanal Makine ) bulunduğunu görüyoruz.
  • Restore point : Hangi Restore Point ( Geri Yükleme Noktası ) seçildiğini görüyoruz.

Summary ekranın da Browse diyerek Restore guest files seçeneği ile Restore ( Geri Yükleme ) işlemi başlatıyoruz.

Backup Browser ekranın da Starting restore session ekranı geliyor karşımıza Restore Guest Files işleminin başladığını görüyoruz.

Backup Browser ekranın da W16FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) Backup ( Yedek ) dosyası içindeki sunucumuz üzerindeki C:\ dizini görüntülüyoruz. Eğer W16FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde birden fazla dizin olsaydı hepsini görüntüleyebilirdik.

Backup Browser ekranın da W16FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) Backup ( Yedek ) dosyası içindeki sunucumuz üzerindeki C:\ dizini altında bulunan ORTAK isimli klasörünü görüntülüyoruz.

Backup Browser ekranın da W16FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) Backup ( Yedek ) dosyası içindeki sunucumuz üzerindeki C:\ dizini altında bulunan ORTAK klasörü içinde bulunan ve sildiğimiz Veeam isimli klasörü ve içindeki dosyaları görüntülüyoruz.

Backup Browser ekranın da silinen dosya ya da klasörü seçerek üzerinde sağ tuş Restore seçeneği altında Overwrite ve Keep ya da Action menüsünde Restore seçeneği altında seçenekleri gelmektedir.

  • Overwrite : Bu seçenek ile Backup ( Yedek ) dosyası içindeki dosya ya da klasörü direkt olarak silindiği dizin altına Restore ( Geri Yükleme ) işlemi yapabillirsiniz.
  • Keep : Bu seçenek ile Backup ( Yedek ) dosyası içindeki dosya ya da klasörü silindiği dizin altına farklı isim de Restore ( Geri Yükleme ) işlemi yapılır. Restore ( Geri Yükleme ) işlemi yapılan dosya ya da klasörün önüne RESTORED adını ekleyerek silindiği dizin altına Restore ( Geri Yükleme ) işlemini gerçekleştirir.

Copy To… seçeneği ile dosya ya da klasörü Veeam Backup & Replication 11 sunucunuz üzerinde herhangi bir Folder ( Klasör ) ya da dizin üzerine kopyalayabilirsiniz.

Explorer seçeneği ile Backup ( Yedek ) dosyası içindeki dosya ya da klasörü görüntülemenizi sağlayacaktır.

Explorer seçeneğini seçtiğiniz de Backup ( Yedek ) dosyası C:\VeeamFLR\ dizini altında dosya ya da klasörü görüntülemenizi sağlayacaktır.

Properties seçeneğini seçtiğimiz de dosya ya da klasörün özelliklerini görüntülemenizi sağlayacaktır.

Veeam Properties ekranın da dosya ya da klasörün özelliklerini görüntülenecektir.

Backup Browser ekranın da Overwrite diyerek Restore ( Geri Yükleme ) işlemini başlatıyoruz.

Overwrite : Bu seçenek ile Backup ( Yedek ) dosyası içindeki dosya ya da klasörü direkt olarak silindiği dizin altına Restore ( Geri Yükleme ) işlemi yapabillirsiniz.

Restoring files to W16FILE ekranın da W16FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerine Connecting ( Bağlanma ) olmaya çalıştığını görüyoruz.

Restoring files to W16FILE ekranın da W16FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerine dosya ya da klasörü Restore ( Geri Yükleme ) işleminin başladığını görüyoruz.

Show Details diyerek Restore ( Geri Yükleme ) işleminin detaylarını görebilirsiniz.

Restoring files to W16FILE ekranın da W16FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerine dosya ya da klasörü Restore ( Geri Yükleme ) işleminin detaylarını görüyoruz.

Restoring files to W16FILE ekranın da W19FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde dosya ya da klasörü Restore ( Geri Yükleme ) işleminin Restore completed successfully olarak yani Restore ( Geri Yükleme ) işleminin başarılı bir şekilde tamamlandığını görüyoruz.

VMware ESXi ( Standalone ) sunucumuz üzerinde çalışan W16FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) içine Veeam isimli silinen klasörün geldiğini görüyoruz.

VMware ESXi ( Standalone ) sunucumuz üzerinde çalışan W16FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) içine Veeam isimli silinen klasörü ve içindeki dosyaların geldiğini görüyoruz.

 

Başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle…

 

Bir yanıt yazın

Başa Dön