Site icon Baki CUBUK

Veeam Availability Suite v9 Host Ekleme

Merhaba

Daha önceki yazimizda Veeam Availability Suite v9 Özellikler ve Yetenekler,Veeam Availability Suite v9 Sistem Özellikleri,Veeam Availability Suite v9 Kurulumu ve Veeam Availability Suite v9 Backup Repository Ekleme yazılarını sizlerle paylaşmiştim. Bu yazımızda da Veeam Backup & Replication v9 üzerine Host ekleme işlemini anlatıyor olacağım. Veeam Backup & Replication v9 üzerinde VMware vSphere ve Microsoft Hyper-V platformlarını basit bir şekilde ekleyebilirsiniz.

 

Yenilenmiş arayüzü ile Veeam Backup & Replication v9 konsolunu açıyoruz.

19-01-2016 16-50-01

Ben ortamimda Windows Server 2012 R2 Hyper-V platformunu kullandığım için Veeam Backup & Replication v9 konsolunda bulunan VIRTUAL MACHONES bölümü altinda bulunan Infastructure sekmesinden ekleyebileceğiniz çeşitli platformlari görebiliriz. Microsoft Hyper-V seçeneğini seçiyoruz ve ADD SERVER seçeneğini seçiyoruz.

19-01-2016 16-50-23

ADD SERVER ekranında ekleyebileceğiniz platformlari görüyoruz. Biz ortamımızda bulunan Microsoft Hyper-V server sunucumuzu Veeam Backup & Replication v9 üzerine ekleyeceğimiz için MICROSOFT HYPER-V seçeneğini seçiyoruz.

19-01-2016 22-02-09

Name ekranında ekleyebileceğiniz Microsoft Hyper-V Server sunucumuzun DNS name ve ya IP address ( IP adresi ) yazmamiz gerekiyor.

Name ekranında DNS name or IP address bölümüne Windows Server 2012 R2 Hyper-V yapısı üzerinden yapılandıracağım için Hyper-V Sunucumuzun DNS Name ya da IP address ( IP adresini ) yaziyoruz ve Next diyerek devam ediyoruz.

Type ekranini geliyor karşımıza bu ekranda Veeam Backup & Replication v9 üzerine ekleyeceğimiz Microsoft Hyper-V server Host’un tipini seçebiliriz.

Type ekranında ortamımızdaki Windows Server 2012 R2 Hyper-V ortami üzerinde yapılandıracağım için Microsoft Hyper-V server (standalone) seçeneneği seçiyoruz ve Next diyerek devam ediyoruz.

Credentials ekraninda Veeam Backup & Replication v9 üzerine eklemekte olduğumuz Microsoft Hyper-V Server yapısı için kimlik bilgilerini belirtmemiz gerekmektedir. Add diyerek yapılandırıyoruz.

Credentials ekraninda Username bölümüne domainname\administrator şeklinde yazarak Password bölümüne Administrator şifresini yazabilirsiniz ya da Browse diyerek Active Directory Domain Services ortamindaki bir Domain Admin yetkisine sahip bir kullanıcı seçebilirsiniz.

NOT : Administrator Active Directory Domain Services üzerinde yetkili kullanıcı olduğu için ben bu ekranda onu yazdim. Administrator şifresinin değiştirilmesi durumunda Veeam Backup & Replication v9 servisleri çalışmayabilir ve ortamdaki Hyper-V Server üzerine ulaşamayabilir. Bu nedenle dilerseniz yetkili bir kullanıcı oluşturarak yapılandırabilirsiniz.

Credentials ekraninda gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam diyoruz.

Ortamimizda bulunan Windows Server 2012 R2 Hyper-V yapısına ulaşmaya çalışıyor.

Apply ekraninda ortamimizda Windows Server 2012 R2 Hyper-V Server yapısı içinde Veeam Backup & Replication v9 üzerinde kaç backup işleminin çalışabileceğini ayarlayabilirsiniz. Gerekli ayarlari tamamladiktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Results ekraninda gerekli yapılandırma işlemlerinin başladiğini görüyoruz.

Results ekraninda gerekli yapılandırma işlemlerinin bittiğini görüyoruz Next diyerek devam ediyoruz.

Summary ekraninda Veeam Backup & Replication v9 üzerinde yapılandırma işleminin başarili bir şekilde tamamlandiğini görüyoruz. Finish diyerek yapılandırmadan çıkıyoruz.

Veeam Backup & Replication v9 konsolunda bulunan Virtual Machines bölümü altinda bulunan Infrastructure sekmesinden Microsoft Hyper-V altinda W12R2HYPERV isimli Windows Server 2012 R2 Hyper-V Server yapısının geldiğini görüyoruz.

 

Başka bir yazimizda görüşmek dileğiyle…

 

Exit mobile version