Merhaba
Daha önceki yazılarımız da Windows Server 2019 Üzerinde Exchange Server 2019 Kurulum Gereksinimleri için gerekli olan Web Server (IIS) rolü, Features ( Özellik ) ve gerekli olan yazılımların kurulumlarını, Windows Server 2019 Üzerinde Exchange Server 2019 Kurulumu, Microsoft Exchange Server 2019 Send Connector Yapılandırması, Microsoft Exchange Server 2019 Accepted Domain Yapılandırması ve Microsoft Exchange Server 2019 Email Address Policy Yapılandırması sizlerle paylaşmıştık.
Microsoft Exchange Server 2019 kurulduktan sonra Default olarak Exchange admin center konsolunda Domain\user name şeklinde giriş yapmanız gerekmektedir. tedir. Bu yazımızda da Exchange admin center konsolunda Domain/user name şeklinde giriş yapmak yerine sadece user name şeklinde giriş yapmak için Outlook Web Access ( Owa ) üzerinde gerekli yapılandırmayı anlatıyor olacağız.
Exchange admin center konsolunu açtığımızda Domain/user name şeklinde geldiğini görüyoruz.
Exchange admin center konsolunda servers menüsü altında bulunan virtual directories sekmesine tıklıyoruz.
Exchange admin center konsolunda servers menüsü altında bulunan virtual directories sekmesi altında bulunan owa ( Default Web Site ) seçeneğine tıklıyoruz.
owa ( Default Web Site ) yapılandırma ekranı geliyor karşımıza. owa ( Default Web Site ) yapılandırma ekranın da authentication seçeneğine tıklıyoruz.
authentication seçeneği altında bulunan Use forms-based authentication bölümünü altında bulunan Logon format bölümünde Exchange admin center konsoluna nasıl giriş yapılacağını yapılandırabilirsiniz.
- Domain\username : Bu seçenek ile ortamınızda bulunan Domain Name ve Exchange admin center konsolu üzerinde yetkili kullanıcı ile giriş yapabilirsiniz. Microsoft Exchange Server 2019 Kurulumu sonrasında Default olarak bu şekilde gelmektedir. Örnek olarak bakicubuk\administrator şeklinde Exchange admin center konsolu üzerine giriş yapabilirsiniz.
- User principal name ( UPN ) : Bu seçenek ile Exchange admin center üzerinde yetkili mail adresi ile giriş yapabilirsiniz. Örnek olarak baki.cubuk@bakicubuk.com şeklinde Exchange admin center konsolu üzerine giriş yapabilirsiniz.
- User name only : Bu seçenek ile Exchange admin center üzerinde yetkili kullanıcı ile giriş yapabilirsiniz. Örnek olarak administrator şeklinde Exchange admin center konsolu üzerine giriş yapabilirsiniz. Bu şekilde burada Domain Name yazmanıza gerek yoktur.
Exchange admin center konsoluna giriş sırasında Domain Name yazmak istemediğimiz için Use forms-based authentication bölümünü altında bulunan Logon format bölümünü User name only şeklinde yapılandıracağız Browse diyerek ortamımızdaki hangi Domain Name ile giriş yapacağınızı seçmemiz gerekiyor.
Select a Domain ekranın da bizim ortamımızda sadece bakicubuk.local ismimli Active Directory Domain yapısı olduğu için onu seçiyoruz ve OK diyoruz.
owa ( Default Web Site ) yapılandırma ekranın da gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra yapılandırmanın etkin olması için Save diyoruz.
Warning ekranın da yapılandırmanın etkin olabilmesi için Web Server (IIS ) rolünün restart edilmesi gerektiği bilgisini veriyor bizlere. OK diyoruz.
Administrative Tools altında Internet Information Services (IIS) Manager konsolunu açıyoruz.
Internet Information Services (IIS) Manager konsolu üzerinde Actions menüsü altında Restart tıklayarak. Web Server (IIS) rolünü Restart ediyoruz.
Internet Information Services (IIS) Manager konsolu üzerinde Web Server (IIS) rolünün Restart olduğunu görüyoruz.
Internet Information Services (IIS) Manager konsolu üzerinde Web Server (IIS) rolünün Restart işlemi tamamlanıyor.
Web Server (IIS) rolünü komut ile Restart edebilirsiniz.
Command Prompt ( Cmd ) komut istemcisini Run Administrator olarak çalıştırıyoruz. Command Prompt ( Cmd ) komut satırına issreset /restart komutu yazıyoruz ve çalıştırıyoruz.
Exchange admin center konsolunu tekrar açtığımızda user name şeklinde geldiğini görüyoruz.
Başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle…