Windows Server 2025 Yeniden Başlatmadan Güvenlik Güncelleştirmeleri

Merhaba

Microsoft bugün Hotpatching’in Windows Server 2025 için genel önizleme sürümünde kullanıma sunulduğunu ve güvenlik güncelleştirmelerinin yeniden başlatılmadan yüklenmesine olanak tanıdığını duyurdu.

Hotpatching, Windows güvenlik güncelleştirmelerini, her yüklemeden sonra yeniden başlatmadan çalışan işlemlerin bellek içi kodlarına yama uygulayarak yeniden başlatma gerektirmeden dağıtır.

Windows Hotpatching’in faydaları arasında Redmond, daha hızlı yüklemeler ve daha az kaynak kullanımı, zaman içinde daha az yeniden başlatma nedeniyle daha düşük iş yükü etkisi ve güvenlik risklerine maruz kalma süresini azalttığı için gelişmiş güvenlik koruması olduğunu vurguluyor.

Windows Server Ürün Direktörü Hari Pulapaka Cuma günü yaptığı açıklamada.

“’Salı Yaması’nda yılda 12 zorunlu yeniden başlatma yerine, artık yalnızca üç ayda bir planlanmış yeniden başlatmalarınız olacak (nadiren de olsa Hotpatch ayında yeniden başlatma gerekebilir).”“Bu özellik oyunun kurallarını değiştirecek; daha basit değişiklik kontrolü, daha kısa yama pencereleri, daha kolay düzenleme… ve sonunda hafta sonları ailenizi görebileceksiniz.”

“Bu özellik oyunun kurallarını değiştirecek; daha basit değişiklik kontrolü, daha kısa yama pencereleri, daha kolay düzenleme… ve sonunda hafta sonları ailenizi görebileceksiniz.”

Hotpatching, Windows Server 2022 Datacenter için kullanılabilir durumdadır: Azure Edition için Microsoft’un Windows Server Azure Edition çekirdek sanal makineleri için genel kullanıma sunulduğunu duyurduğu Şubat 2022’den bu yana kullanılabilmektedir.

Microsoft’un o zaman açıkladığı gibi, Hotpatch programına dahil olmayan normal (Hotpatch olmayan) Windows güncelleme kanalı aracılığıyla sunulan güncellemeleri yükledikten sonra sunucuların yeniden başlatılması gerekecektir.

Windows dışı güncellemeler (.NET yamaları gibi) ve Windows güvenlik dışı güncellemeleri, Hotpatching aracılığıyla yeniden başlatma olmadan yüklenemeyen güncellemelere iki örnektir.

Windows Server 2025’te Hotpatching, Azure Arc aracılığıyla kullanılabilir ve Hotpatch için Windows Server dahili lisanslama hizmetinin çalışmasına ve müşterilere güncelleştirmeler sunmasına olanak tanır.

Windows Server Ürün Direktörü Hari Pulapaka :

“Windows Server 2025 genel kullanıma sunulduğunda, ister şirket içinde, ister Azure’da veya başka bir yerde, istediğiniz sürümü istediğiniz yerde çalıştırabileceksiniz”

“Windows Server 2025 fiziksel sunucuları veya sanal makineleri hotpatch etme seçeneğiniz olacak ve bu sanal makineler Hyper-V, VMware veya Microsoft’un koruma odaklı Sanallaştırma Tabanlı Güvenlik standardını destekleyen herhangi bir yerde çalışabilecek.”

Windows Server 2025 Datacenter ve Standart sürüm değerlendirme makinelerinizde Hotpatching’i etkinleştirmek için Windows Server 2025 değerlendirmesinde bulunan yerleşik Azure Arc aracı kurulumu aracılığıyla kaydolmanız ve Hotpatch önizlemesini etkinleştirmeniz gerekir.

Hotpatching’e abone olmak için ön koşullar arasında Windows Server 2025 Datacenter Evaluation sürümü, Sanallaştırma Tabanlı Güvenlik Etkin ve çalışıyor, KB5040435 Temmuz Güvenlik güncelleştirmesi yüklü ve makineler Azure Arc’a bağlı olmalıdır.

 

Başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle…

Bir yanıt yazın

Başa Dön