Veeam Backup & Replication 12.2 Security & Compliance 3

Merhaba

Yedekleme altyapısını kurarken göz ardı etmemeniz gereken en önemli hususlardan biride güvenliktir. Yedekleme altyapısı, sistemlerinize ve verilerinize erişim sağlamak için potansiyel olarak bir arka kapı olarak kullanılabilir. Veeam Backup & Replication, yedekleme sunucusu yapılandırmanızın Microsoft Windows Server ve Linux işletim sistemlerine dayalı Veeam yedekleme altyapısı bileşenleri için en iyi güvenlik uygulamalarına uygun olmasını sağlamak üzere yerleşik bir araç sunar.

Bu yazımızda da,  olası güvenlik sorunlarını önlemenize ve hassas verileri tehlikeye atma riskini azaltmanıza yardımcı olacak bir dizi güvenlik özelliği ve önerisi sunanan Veeam Backup & Replication 12.2 Security & Compliance özelliğinden bahsediyor olacağız.

Veeam Backup & Replication 12.1 versiyon ile birlikte gelen bir özellik olan Security & Compliance özelliğinin bize sunduğu güvenlik önlemlerinin nasıl kontrol edildiğini ve neler yapıldığını anlatıyor olacağız.

Daha önceki yazımızda

Security & Compliance Analyzer ekranın da Backup infrastructure security altında bulunan servis ve özellikleri yapılandırmıştık.

Daha sonraki yazımızda

Veeam Backup & Replication 12.2 Security & Compliance 2

Security & Compliance Analyzer ekranın da Production configuration altında bulunan servis ve özellikleri bir bölümünü yapılandırmıştık.

Bu yazımızda da geri kalan adımların yapılandırıyor olacağız.

Security & Compliance Analyzer ekranın da All backups have at least one copy (the 3-2-1 backup rule) adımında MFA for the backup console özelliğini Enabled ( Etkin ) olarak yapılandırmamız gerekiyor.

All backups have at least one copy (the 3-2-1 backup rule) : Bir yedekleme dosyasının yalnızca bir kopyasına sahip olmak gereken güvenlik düzeyini sağlamaz.  Etkili bir veri koruma ve felaket kurtarma planı oluşturmak için, bir yedekleme dosyasının en az bir bağımsız kopyasını tesis dışına ya da Cloud ortamına almanız gerekir.

Veeam Backup & Replication 12.2 üzerinde Backup Job oluşturup farklı Backup Repository, tesis dışında bir Backup Repository ya da Cloud ortamına alıyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

Veeam Backup & Replication 12.2 konsolu üzerinde sağ tarafta bulunan üst menüden Options menüsünü açıyoruz.

 

 

Bir yanıt yazın

Başa Dön